Важлива інформація щодо віз

event23.05.2017
visibility1844
Важлива інформація щодо віз

З 11 червня 2017 року громадянам України не потрібна віза для в‘їзду в країни Шенгенської угоди в тому випадку, якщо вони є власниками біометричних паспортів та якщо вони планують перебувати в країні Шенгену не більше 90 днів протягом півріччя та якщо їхнє перебування в цій країні не передбачає трудової діяльності.

Більш детальну інформацією Ви можете знайти тут – на веб-сторінці Європейського Союзу (українською і російською мовами).

Звертаємо Вашу увагу особливо на те, що ті заявники, які матимуть нагоду користуватись безвізовим режимом, не зможуть отримати візи, навіть якщо вони її забажають. Клопотання на отримання візи від таких заявників оброблятися не будуть.

Перебування більше 90 днів чи трудова діяльність вимагає оформлення візи чи дозволу на перебування. Виключеннями є певні види діяльності; читайте відповідну пам’ятку тут.

Для громадян України, що не мають біометричного закордонного паспорта, а також для іноземців і надалі необхідне оформлення візи. Процедура отримання візи залишається незмінною і буде пояснена на цій сторінці нижче.

Наполегливо застерігаємо від послуг агентств, які вимагають великі суми за консультації щодо отримання віз, оскільки їхні послуги часто пов’язані з протиправними діями. У випадку виявлення таких протиправних дій заявнику може бути відмовлено у видачі візи посольством Австрії чи іншими посольствами, що входять до Шенгенської зони.

Інтернет-знайомства: Наполегливо застерігаємо не надсилати грошові перекази невідомим особам (особливо жінкам, знайомство з якими відбулось через Інтернет). Будь-які ствердження, ніби для отримання візи необхідна велика сума грошей, є неправдивими. У разі сумніву зв’яжіться з нашим консульським відділом.

Загальна інформація

Подання документів на оформлення візи можливе лише при особистій співбесіді.

Дати співбесід для особистої подачі документів у Посольстві є обмежиними. Якщо Ви не знаходите відповідних термінів для подачі документів в Посольстві, будь-ласка, подавайте свої документи до візових центрів VFS Global.

Віза не може, в принципі, бути змінена чи продовжена в Австрії. Консульський збір сплачується готівкою в євро при поданні документів та не повертається у разі відмови у видачі візи.

Будь ласка, зверніть увагу на те, що з причин захисту даних довідки щодо процедури оформлення візи можуть надаватися лише заявнику особисто. Дякуємо за Ваше розуміння!

Тривалість опрацювання документів, консульський збір та категорії віз

Посольство хоче звернути увагу на те, що шенгенська віза для громадян України коштує 35 євро. Віза D коштує 100 євро.

Консульський збір означає збір за опрацювання документів, що сплачується при поданні документів та у випадку відмови не повертається.

Опрацювання документів на оформлення візи чи дозволу на перебування в Австрії здійснюється лише після cплати консульського збору.

Опрацювання документів на оформлення візи займає зазвичай 5 робочих дні (Приклад: документи подані в понеділок, рішення про оформлення візи наступного понеділка. Якщо на цей період припадає українське чи австрійське свято, то тривалість опрацювання відповідно продовжується).

Опрацювання документів на оформлення візи з терміном дії більше року триває 2 тижні (Приклад: документи подані в понеділок, рішення про оформлення візи через 2 тижні).

Ніякі інші кошти не сплачуються!

Джерело: Сайт Посольства Австрї в Києві https://www.bmeia.gv.at/uk/posolstvo-avstriji-u-kijevi/pojizdki-do-avstriji/viza/