Відбулась урочиста церемонія вручення екзекватури Почесному віце-консулу Австрії у Львові

event27.08.2020
visibility1158
Відбулась урочиста церемонія вручення екзекватури Почесному віце-консулу Австрії у Львові
26 серпня у Міністерстві закордонних справ України відбулася урочиста церемонія вручення екзекватури Почесному віце-консулу Австрії у Львові Христині Кулик.

26 серпня 2020 року у Міністерстві закордонних справ України відбулася урочиста церемонія вручення екзекватури Почесному віце-консулу Австрії у Львові Христині Кулик. Екзекватуру Міністерства закордонних справ України новопризначеній пані Почесному віце-консулу вручила директор Департаменту державного протоколу пані Ольга Діброва. Участь у заході також взяли Посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер та Перший секретар Посольства Австрії.

З 2016 року Христина Кулик  була помічником Почесного консула Австрії у Львові пана Маркіяна Мальського і була залучена як до щоденної діяльності установи, так і до масштабних заходів. Зокрема, пані Кулик була задіяна до організації офіційного візиту до Львова Федерального Президента Австрії Александра Ван Дер Беллена, Міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль та австрійської делегації у березні 2018 року, а також офіційного візиту спадкової пари Ліхтенштейну Й.В. Принца Алоїза та Ї.К.В. Принцеси Софії у червні 2018 року.

Консульський округ пані Кулик включатиме шість областей України - Львівську, Волинську, Рівненську, Тернопільську, Івано-Франківську та Закарпатську.

До офіційних повноважень Почесного віце-консула входитиме надання підтримки австрійським громадянам, які перебувають на території консульського округу та потребують консульської допомоги. Щодо офіційних послуг, то пані буде Кулик наділена правом засвідчувати справжність підписів приватних осіб на документах, що мають стосунок до Австрії, а також засвідчувати довідку, що особа жива.

Візових повноважень Почесне консульство у Львові немає, тому надавати консультації щодо віз та поїздок до Австрії, а також приймати документи на візу, установа не зможе.

Адреса Почесного консульства залишилась незмінною - м. Львів, вулиця Генерала Чупринки, буд.6, офіс 1. Почесне консульство працюватиме щодня з 9 до 18 год., а відвідувачів прийматиме за попереднім записом. Телефон установи: +38 (032) 242 96 95.