ОСВІТА

event23.05.2017
visibility2236
ОСВІТА
Австрія - країна широких можливостей для навчання та реалізації свого потенціалу! Визнана у світі висока якість вищої освіти в Австрії та рівень довіри до австрійських дипломів приваблюють багато іноземних студентів до навчальних закладів Відня, Ґрацу та Зальцбурга. Основною концепцією вищої освіти в Австрії є свобода та творчість у навчанні.

Громадянам інших країн, в тому числі і громадянам України, Австрія пропонує цілу низку стипендій з бюджету Федерального міністерства освіти, науки та культури Австрії.

На початку навчального року 2002-2003 в Австрії було створено Єдину базу даних австрійських стипендій. Зацікавлені особи з країн-партнерів можуть брати участь у конкурсі на здобуття австрійських стипендій.

Треба зазначити, що по відношенню до всіх австрійських стипендій діє принцип, за яким з усіх країн відбираються тільки пошукачі з найвищим рівнем підготовки.

Однак, навіть за відповідності всім критеріям відбору відповідна особа не має юридичного права вимагати надання їй австрійської стипендії.

Докладнішу інформацію, а також формуляри анкет-клопотання можна отримати у базі даних стипендій Австрійської служби академічного обміну на інформаційному сайті ÖAD .

Пошукачі з Україні мають змогу отримати анкети і безпосередньо в Австрійському культурному форумі при Посольстві Австрії в Україні (м. Київ). Заповнені анкети можуть бути надіслані до Відня, а також через цей культурний форум при Посольстві Австрії у Києві.

Особи, зацікавлені у здобутті стипендій в галузі мистецтва, можуть звертатися безпосередньо до організації „KulturKontakt“ в Австрії за наступною адресою:

Spittelberggasse 3
A-1070 Wien
Тел.:  + 1043 1 523-87-65
Факс: + 1043 1 523-65-20

Інформація про ÖAD

Анкети на здобуття спеціальних стипендій (наприклад, для підвищення кваліфікації вчителів на Віденських міжнародних курсах вищої школи, див. Інтернет-сторінку www.kulturundsprache.at) можна отримати в Австрійському культурному форумі у Києві. Ці анкети на стипендії подаються через Культурний форум Посольства Австрії в Україні (м. Київ).

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ ТА КОНТАКТИ:

  • Представництво OeAD у Львові
    Львівський Національний університет ім. Івана Франка
    вул. Університетська, 1, кім. 240
    79000, м. Львів
    Тел.: 032/261 59 76, 239 44 21 

Фото: Vienna - University of Economics © Österreich Werbung, Photographer: Volker Preusser