Відбулось урочисте перепоховання нещодавно віднайдених останків австро-угорських вояків

event11.11.2020
visibility1189
Відбулось урочисте перепоховання нещодавно віднайдених останків австро-угорських вояків
Перепоховання відбулось у 102-гу річницю завершення Першої Світової війни на військовому кладовищі в містечку Івано-Франкове

Сьогодні, 11 листопада 2020 року, у 102-гу річницю завершення Першої Світової війни, відбулось урочисте перепоховання віднайдених нещодавно останків австро-угорських та російських вояків. Перепоховання відбулось на військовому кладовищі в містечку Івано-Франкове, що неподалік Львова.

Участь у заході взяли Почесний консул Австрії у Львові Маркіян Мальський, народний депутат та член Депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою Ростислав Тістик, голова ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" Любомир Горбач.

Необліковані захоронення австро-угорських та російських вояків, які загинули у вересні-жовтні 1914 року, було віднайдено під час польових досліджень місць боїв часів Першої Світової війни у населених пунктах Бродівського та Яворівського районів Львівської області. Дослідження проводились членами ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять" та ГО "Закінчимо війну".

У захороненнях було знайдено фрагменти військових одностроїв, спорядження, особистих речей. Також було віднайдено кілька військових ідентифікаторів австро-угорських вояків, проте через їх поганий стан встановити особисті дані загиблих, на жаль, неможливо.

Почесне консульство вдячне вищезгаданим громадським організаціям за їх невпинну та віддану роботу!